hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Vélemény

A Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének közleménye

A Szövetség félti a következő kormányt a jelenlegi kormány és az egészségügyi szakmai szervezetek közötti megállapodástól.
A Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége júliusban alakult meg, megalakulását akkor Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke jelentette be. A szövetség elnöke Pusztai Dezső, a ceglédi kórház orvosa, főtitkára pedig Balaton Péter fogorvos.

A közlemény szövege:


Az elmúlt időszakban az egészségügyi vezetők és szervezetek jelentős része az egészségügy valós szükségleteihez képest minimális követelésekkel tárgyalóasztalhoz ült a jelenlegi kormánnyal. Végül megállapodtak, hogy közös erővel áttolják a problémát a jövőre megalakuló új kormány időszakára.

Aki ezt a megállapodást aláírta, az némi aprópénzért cserébe, elismerte teljes tehetetlenségét és igazolta a folyamatos pénzforrás-kivonást az egészségügyi ellátásból.

A megállapodás a kormány és néhány egészségügyi vezető rövid távú túlélését szolgálja az ágazat és a rászorulók rovására. Halogatja a szembenézést a válságos helyzettel, állandósítja a reménytelenséget és kilátástalanságot a betegekben és az egészségügyi dolgozókban. Azoknak, akik ebben részt vettek, erkölcsileg osztozniuk kell a jelenlegi kormány sorsában.

Budapest, 2009. október 13.

A Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége vezetősége

Kiadó: Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége

Országos Sajtószolgálat

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés