hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A Le Monde a magyar fogászati turizmusról

12 ezer euróért csináltattam új fogsort Magyarországon, míg Franciaországban ez legalább 27 ezer euróba került volna, írja a francia lap alapján a hvg.hu.

A francia kisvárosban, Aix les Bains-ben élő Maria Figliuzzi 70 éves asszony, egész életében háztartásbeli volt, de vasutasként dolgozó férje jogán van érvényes társadalombiztosítása. Így is nagyon nehezen jött volna össze a pénz egy új fogsorra, fogbeültetésre. Felfedezte tehát Magyarországot.

Magyarország megmentette az életemet – nyilatkozta az asszony a párizsi Le Monde-nak. A francia lap tudósítója megjegyzi: ha Magyarországra repülünk, akkor a fapados járaton jó eséllyel gyaníthatjuk, hogy útitársaink mintegy 20%-a fogászati turista. A többnyire kispénzű franciák úgy vágnak neki az útnak, hogy halvány fogalmuk sincs az országról, ahova utaznak, és amelyiknek a nyelvét egyáltalán nem értik. Sőt, angolul se nagyon tudnak, pedig a fogászati turizmusban ez nélkülözhetetlen.

Az alacsony árak miatt jönnek a külföldiek – nyilatkozta egy magyar fogorvos a lapnak, hozzátéve, hogy nála egy fogbeültetés ára 550 euró, míg Franciaországban ugyanez csaknem a duplájába, 1000 euróba kerül. A magyar fogászoknak is megéri: míg 2011-ben csak 2,74 millió euró volt a bevételük a francia fogászati turistákból, addig ez a szám tavaly már közelítette a 4 milliót.

A teljes cikk

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink