hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A kormány mégsem úgy gondolja

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint szó sincs arról, hogy a magáncégek által, az OEP finanszírozásával, az állam helyett végzett tevékenységeket szüntetnék meg – írja az MNO.

Zombor Gábor e nyilatkozatával lényegében kiigazította Lázár János kevéssel korábbi megszólalását, mely e szolgáltatások állami kiváltását ígérte.

Zombor Gábor leszögezte, nem a magáncégek által, az OEP finanszírozásával, az állam helyett végzett tevékenységeket szüntetnék meg. Ekkor ugyanis a betegellátás érdekében szerződik az OEP a magántulajdonú cégekkel a feladatellátásra. – Ezek jellemzően a képalkotó diagnosztikai eljárások, vagy például a művesekezelés – mondta. Be kell fejezni viszont azt a több kórházban is kialakult gyakorlatot, hogy az OEP által finanszírozott kezelésért pluszpénzt kérnek a betegektől, ha a páciens gyorsabban akar sorra kerülni, vagy jobb körülményeket szeretne. Kérdésünkre az államtitkár közölte, ez nem vonatkozik a VIP-kórtermekre, vagy például arra, ha valaki speciális étkezést kér, mert ezek nem részei a beteg ellátásának – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink