hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A kórházvédők államosítanák az egri kórházat

Az egri kórház államosítását tartja szükségesnek az Egri Kórházvédők Egyesülete az után, hogy adósságrendezési eljárás indult az intézményt fenntartó Heves Megyei Önkormányzat ellen - jelentette be az egyesület alelnöke Egerben.

Az államosítás lehetőséget adna arra is, hogy visszatérjenek az intézménybe azok a dolgozók, akik azt követően távoztak az intézményből, hogy a HospInvest Zrt. 2008 novemberében átvette a kórház üzemeltetését - mondta sajtótájékoztatón Pócs Alfréd.

Úgy tudják, hogy az Országgyűlés egészségügyi bizottsága egri kihelyezett ülés megtartására készül - tette hozzá.

Szintén szükségesnek tartják annak a kórházi épületnek az újranyitását, amelyet még a HospInvest idején zártak be, ugyanis a kórház jelenlegi épületeiben nagy a zsúfoltság - mondta Pócs Alfréd.

A HospInvest Zrt. 2008 novembere és 2009 szeptembere között működtette az egri Markhot Ferenc Kórházat. A megye, illetve egy az önkormányzat által létrehozott kft. azt követően vette vissza az intézmény üzemeltetését, hogy csődeljárás indult a HospInvest ellen.

Az egyesület azokat a volt egri kórházi dolgozókat tömöríti, akik a funkcionális privatizáció után távoztak az intézményből. Az egyesület adatai szerint akkor 725-en nem kívántak szerződni a HospInvesttel, és közülük máig csupán 220-an térhettek vissza.

A Heves Megyei Bíróság április 13-án rendelte el az adósságrendezési eljárást a megyei önkormányzat ellen a budapesti HVL Invest Kft. kezdeményezésére; a döntés április 18-án vált jogerőssé. A társaság az után kezdeményezte a bíróságnál az eljárást, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 280 millió forint kifizetésére kötelezte a megyei önkormányzatot, de a megye nem fizetett.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink