hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

A Kórházszövetség is az OEP mellett áll

A Magyar Kórházszövetség elnökségének meggyőződése, hogy az OEP önállóságának megszüntetése hosszú távon folyamatosan kárt okozó eredménnyel járna.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megszüntetése, illetve esetlegesen más kormányzati szerv alá rendelése, így önállóságának megszüntetése hosszú távon folyamatosan kárt okozó eredménnyel járna – olvasható a Szövetség közleményében. 

A Magyar Kórházszövetség egyetért a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalásával, hogy az OEP megszüntetése egy olyan évszázados tradíció megszüntetését is jelentené, amely Magyarországot – társadalmi egészségbiztosítási rendszerét illetően – messze kiemelte a világ államainak sorából. Az OEP intézményében nemzeti kincsnek tekinthető tudás halmozódott fel a több mint száz kórház finanszírozásának évtizedes tapasztalataiból, és e tudás szétaprózása óriási veszteséget hozna, különös tekintettel a nem pénztári funkciókra. Az MKSZ az OEP függetlenségének fenntartását és megerősítését tartja szükségesnek.

A Magyar Kórházszövetség kéri a kormányt, hogy döntsön az önálló Országos Egészségbiztosítási Pénztár fenntartása mellett.

(forrás: Magyar Kórházszövetség)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés