hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A karcagi kórházban is szakorvoshiány van

Nem kevesebb mint 15 szakorvosi állásra hirdetett meg ajánlatot a karcagi Kátai Gábor Kórház. Az okoknak a Magyar Narancs próbált utánajárni.

A hirdetéseket május elején adták fel, a jelentkezési határidőt június 30-ig határozták meg. Keresnek aneszteziológia és intenzív terápiás, belgyógyász, csecsemő- és gyermekgyógyász, fül-orr-gégész, infektológus, kardiológiai rehabilitációs, kardiológiai, mozgásszervi rehabilitációs, neurológus, oxyológia és sürgősségi orvostan, pszichiátriai, radiológiai, szemész, szülész-nőgyógyász, traumatológus szakorvost. Ezenkívül boncmestert, gyógytornászt, gyógymasszőrt, műtős szakasszisztenst és szakácsot is keresnek. A skála tehát meglehetősen széles – írja a Magyar Narancs.

Megkérdezték a pályázatokban megadott főigazgatói e-mail címen Nagyné László Erzsébetet, hogy miért vált szükségessé ennyi szakorvosi hely meghirdetése. Mennyi szakorvosa van a kórháznak, ezen helyek hány százalékát jelentik a szakorvosi állománynak? – tudakolta a lap. Megérdeklődték azt is, ha nem találnak 15 szakorvost a meghirdetett helyekre, mit fog ez jelenteni az ellátásban, akadálytalan lehet-e eredménytelenség esetén. Arról is érdeklődtek, hogy mennyire sújtja a karcagi kórházat a szakemberek fluktuációja, milyen gyakorisággal kell ilyen és ennyi állásajánlatot meghirdetni. Ez új jelenség vagy szokványos? Végezetül azt is felvetették, hogy közösségi oldalakon szárnyra kapott a hír, miszerint a kórházat magánkórháznak "nézték ki". Igaz-e ez? Választ egyelőre nem kaptak. 

Ugyanakkor beszéltek Lukács László Györggyel. Karcag egyik országgyűlési képviselője, a Jobbik alelnöke, egészségügyi szakpolitikusa azt mondta, szerinte nem hiányzik ennyi orvos a kórházból, illetve régóta hiányozhat ennyi, például a szemészeten és a fül-orr-gégészeten. Úgy vélte, arról lehet szó, lejáróban lehetett a szerződések nagy része, és kiírták a pályázatokat, hogy lehessen vállalkozókkal betölteni a helyeket. Ennek a pályáztatásnak inkább gazdasági okai vannak. Vagy jön rá valaki, vagy nem, és akkor van ok vállalkozói szerződést kötni azzal, aki már előtte is ellátta a szakrendelést.

(forrás: Magyar Narancs)
hirdetés

Könyveink