hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

"A kamara vezetése nem bírja az orvostársadalom bizalmát"

A Magyar Orvosi Kamara szombati küldöttgyűlése után a nol.hu adott helyet egy a kamara jelenlegi vezetését élesen bíráló írásnak.

Most látszik csak a maga valójában, hogy mekkora hibát is vétett az egészségügyi kormányzat, amikor a korábbi kamarai alapszabályzattal ellentétes módon törvényileg tette lehetővé a 2003 és 2011 között regnáló vezetők újraválasztását – fogalmaz a szerző Kalapos Miklós Péter pszichiáter, addiktológus. Majd így ír:

„Nagy a baj, mert az orvosi kamara vezetése az orvostársadalom érdekeinek képviseletére alkalmatlan. Alkalmatlanságuk oka igen szimpla, a kamara vezetése nem bírja az orvostársadalom bizalmát, mert csupán egy 3 százaléknyi hangadó társaság véleményét, és a vezetőinek anyagi és politikai ambícióit képviseli. Bármily büszkén emlegeti is a MOK elnöke, az általa vezetett szervezet működése a demokratikus működéssel még köszönő viszonyban sincs. Meglátásom szerint, az első számú vezetőhöz való viszony, a baráti kapcsolatok és a demokratizmus hiánya a meghatározóak a MOK működésében.”

A szerző egyből megindokolja azt is, hogy ez az „egyesületi probléma” miért is lehet érdekes a „nem doktorok” számára is:

„Egy bizonytalan, egzisztenciális gondokkal küzdő orvos nem tud gyógyítani! És egy gyenge, bizonytalan MOK sosem lehet a mindenkori egészségügyi kormányzat partnere. Ezért mindenkinek, aki ebben az országban él, legyen akár jobb-, akár baloldali, már csak saját önző érdekeitől vezéreltetve is evidens érdeke, hogy az orvosoknak hiteles vezetők által vezetett, erős, öntudatos és demokratikus kamarájuk lehessen!” – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)

cimkék

mok
hirdetés

Könyveink