hirdetés
2024. április. 17., szerda - Rudolf.

A kamara hírnevét mindenki vigyázza

Az orvosi kamara eljárást indított Kunetz Zsombor ellen, aki a hvg.hu-nak arról beszélt, miért nem tartja hitelesnek az etikai bizottság elnökét.

“Személy szerint nem várok sokat attól az etikai bizottságtól, amelynek elnöke az egyik hálapénzzel leginkább fertőzött szakterületről jön és a hálapénz rendszerében szocializálódott” – egyebek között ezért a mondatért indított etikai eljárást a Magyar Orvosi Kamara elnöksége Kunetz Zsombor oxiológus szakorvos, egészségügyi szakember ellen. Az orvos a hvg.hu-nak adott interjújában a sürgősségi császárért pénzt kérő SOTE-s orvos esetével kapcsolatban utalt prof. dr. Harsányi László onkológus sebészre, a Semmelweis Egyetem I. Sebészeti Klinikájának igazgatójára, számol be most a portál.

Kunetz még április elején kapta kézhez a Magyar Orvosi Kamara levelét, amelyben arról tájékoztatták, hogy etikai eljárás indult ellene. Arról azonban egy szót sem szólt az értesítő, hogy konkrétan miért panaszolta be őt elnökség. Az orvos csak közvetlenül a kitűzött etikai tárgyalás előtt kapta meg a részletes értesítést, amelyből kiderült, hogy egyebek között a hvg.hu-nak adott interjúja verte ki a biztosítékot Éger Istvánéknál. A MOK-elnök Éger István által jegyzett levél szerint nemcsak ez az interjú, hanem Kunetz egyik blogbejegyzése is alkalmas volt a kamara jó hírnevének rontására.

A kamara által sérelmezett nyilatkozatok sorának még nincs vége; a panaszosok között van Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnöke is. Vele sem finomkodott Kunetz, többször nevezte fantom vagy megélhetési szakszervezeti vezetőnek az EDDSZ elnökét. Kunetz szerint az ügy csupán a megfélemlítésről szól. Egyértelműnek tartja, hogy azért nyomták fel az etikai bizottságnál, mert néhány héttel korábban levelet írt a MOK elnökének, Éger Istvánnak, akinek a kamara vagyongazdálkodásáról tett fel kérdéseket.

A témával foglalkozott az RTL Klub Híradója is, amely Éger Istvánt is megszólaltatta az ügyben. A MOK elnöke azt mondta, Kunetz azért került etikai eljárás alá, mert több pontban is megsértette az etikai kódexet, amikor az orvosi kamaráról, annek etikai bizottságáról nagy nyilvánosság előtt felelőtlenül, sértő módon, megalapozatlanul nyilatkozott. Kunetz a stábnak azt mondta, szerinte mind a MOK, mind pedig az EDDSZ elnökének tűrnie kell a kritikát, mivel közszereplők, és hozzátette azt is, fontolgatja, hogy ő maga is etikai vizsgálatot kezdeményez Éger István ellen, mert szerinte elnökként többször megsértette a kamara hírnevét.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink