hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

A holnap medicinái - tudós klub Debrecenben

A személyre szabott orvoslással és a 3D nyomtatás egészségügyben való alkalmazásával ismerkedhettek a Debreceni Egyetemen.

Az innovatív egészségügyi megoldásokba nyújtott betekintést a Richter Tudós Klub április 18-ai debütáló rendezvényén a Debreceni Egyetemen. Csaknem háromszázan vettek részt a legújabb technológiákat bemutató előadáson.

 Bár a rendezvényt először tartják az egyetem falain belül, a gyógyszeripari világcéggel való együttműködés már több évtizedes múltra nyúlik vissza. A két intézmény olyan mértékben fonódik össze, hogy az példaértékű lehet minden felsőoktatási és ipari kapcsolatra – fogalmazott beszédében Csernoch László rektorhelyettes az esemény megnyitóján. Üdvözölte, hogy a Richter Tudós Klub a jövő medicináit, gyógyítási lehetőségeit mutatja be a szakterület kiemelkedő szakemberei által. Emellett hangsúlyozta, hogy a program remek lehetőséget kínál az egyetem hallgatóinak, fiatal tudósainak és kutatóinak is: a feltörekvő fiatalok megismerkedhetnek azokkal az ipari kapcsolati lehetőségekkel, melyeken keresztül tudományos kutatási támogatáshoz juthatnak. Inspiráló az, hogy hazánkban létezik egy olyan iparvállalat, amely jelentős pénzt fordít kutatásfejlesztésre – fogalmazott a rektorhelyettes.

– Méltóképpen szerettük volna jelezni a társaság és az egyetem többéves eredményes partnerségét, ezért hoztuk el idén a Debreceni Egyetemre a 2004 óta működő Richter Tudós Klubot – mondta Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója.

 

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink