hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

A házimunka csökkentheti a férfiak nemzőképességét?

A házimunka öli a spermiumokat, komolyan érintheti egy férfi nemzőképességét – állítják amerikai kutatók.

A kaliforniai Stanfordi Egyetem tudósai szerint az árammal működő gépek és eszközök ártanak a hímivarsejteknek elektromágneses terük révén. Különösen káros a mikrohullámú sütő, de nem tesz jót a porszívó sem.

Az amerikai kutatók állításaikat 148 spermadonorra alapozzák. Elemzésük szerint azok, akik háztartási gépek erős elektromágneses sugárzásának voltak kitéve a mintavétel előtt, rosszabb minőségű spermával szolgáltak, életképes sejtjeik száma jóval alacsonyabb volt, mint a házimunkagépektől mentes férfiakéi.

A kísérletben résztvevőkre mágneseserőtér-mérőt tettek, amely egy tipikus napjukon 4 másodpercenként végzett mérést, azaz összesen 21.600-szor. Azoknál, akik sokat voltak erős erőtérben, kétszer gyakoribb volt a gyenge spermaminőség – adta hírül a brit Metro újság. A kutatás vezetője megjegyezte, hogy az összefüggés logikus magyarázat arra, miért gyengül már évszázada a férfiak ivarsejtminősége, gyermeket akaró pároknak pedig azt tanácsolta, hogy minél kevésbé tegyék ki magukat elektromágneses térnek.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink