A házias finomság az idei Év Fagylaltja verseny győztese
Az idei Év Fagylaltja versenyen a „házias vidámság” fantázianevű kreáció lett a szabadon választott kategória győztese hétfőn Budapesten. A nyertes desszertet Csuta Zsolt készítette a csákvári Csuta Cukrászdából olvasható a TurizmusOnline oldalán.
Az ezüstérmes a Dobos fagylalt lett, amelyet Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászdából "álmodott meg", bronzérmet kapott a francia füge, Kmitt Erzsébet alkotása a fővárosi Fitt Süti Cukrászatból.
A versengésen induló fagylaltok között szerepelt mákos guba, vitaminforrás, kókuszos kukorica tápiókával, aranygaluska borsodóval, latin szerenád és Rákóczi túrós is. A versenytermékeket szakmai és ismert közéleti személyiségekből álló közönség zsűri értékelte.
Nem indult viszont a megmérettetésen a sóska és szalonna fagylalt – melyek a Dining Guide idei Év Étterme versenyének Top10-es listájára juttatták Chaetau Visz és a Bock Bisztró éttermeket.