hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A finanszírozáson is változtatni kell a beszállítók szerint

Örültek a konszolidáció hírének a beszállítók, ám véleményük szerint nem maradhat így a kórházi finanszírozás, írja a Weborvos.

Az Orvostechnikai Szövetségnél (OSZ) arra számítanak, hogy még decemberben hozzájutnak pénzükhöz a beszállítók – tájékoztatta a Weborvost Rásky László, az OSZ főtitkára a ma bejelentett konszolidáció kapcsán. A lejárt adósság nagyságrendje október végén 54,2 milliárd forint volt, ebből a tagvállalataikat 20 milliárdos nagyságrend érinti.

– Örülünk, nyilván, ám rögtön hozzá kell tennünk, hogy nem maradhat így a finanszírozás, rendbe kell tenni a kórházi szektort, különben jövőre ugyanitt fogunk járni. Mivel az intézkedések megszületéséhez idő kell, ezért úgy számolunk, hogy még egyszer össze fog jönni ez a nagyságrendű adósság, amit jövőre mindenképpen két részletben tartunk célszerűnek konszolidálni, hogy ne feszüljenek egymásnak az érintettek. Aztán reményeink szerint tényleg sikerül végre gatyába rázni a kórházi szektort, legalábbis ezt szeretnénk elérni, s ezért szívesen adunk szakmai segítséget a szaktárcának – mondta Rásky László.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink