hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

A feszültség nő, a türelem fogy

A humán tárca és egyes egészségügyi érdekképviseletek tavaly óta folyó egyeztetésének eddigi menetéről, az eredményekkel való elégedetlenségéről beszélt a Magyar Hírlapnak az orvoskamara elnöke.

Éger István a MOK elnöke a tavaly elindult konzultációsorozatról azt nyilatkozta, azt leginkább a „fontolva haladás jellemzi”, egyelőre érdemi előrelépés nem történt a kérdéses ügyekben.

A kollektív szerződés kidolgozásának gondolata tavaly májusban vetődött fel, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma gyakorlatilag elvetette az életpályamodell lehetőségét arra hivatkozva, hogy annak előkészítése és megtervezése „rendkívül bonyolult és szerteágazó feladat lenne” a szakma sajátosságaiból adódóan. Az elnök már akkor azt nyilatkozta, hogy a döntéssel nem feltétlenül ért egyet, ugyanakkor elfogadták, hogy az egészségügyi kollektív szerződés is jó lehetőség, általa pedig több problémára is megoldást lehet találni.

Éger István azonban a múlt heti egyeztetés után megfogalmazta, „tárgyaltunk és tárgyalunk a lehetőségekről”, azonban határozottabb és gyorsabb haladásra lenne szükség, hiszen „napról napra tapinthatóbb a feszültség az egészségügyben”, így törvényes keretek között kellene minél gyorsabban megállapodni a kollektív szerződésről – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink