hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

A csótányoktól a no-go kórházig

Mi volt rosszabb idén, egészségügyi dolgozónak lenni vagy betegnek? A hvg.hu átolvasta 2018 egészségügyről szóló híreit.

A 2018-as választások előtt a lap már készített egy egészségügyi ágazatról szóló összefoglalót. Az összeállításhoz már akkor is nehéz volt kiválasztani, melyik szempontot vegyék alapul a magyar egészségügy állapotának lefestéséhez. Hogy hány kórház sürgősségi osztályán halnak meg többen még azelőtt, hogy a 6-12 órás várakozás után rájuk nézne egy orvos? Vagy hányban jut a sokórás várakozáshoz szék, netán ágy a folyosón, és hányban csak egy otthonról bevitt polifoam? Hányban szednek össze kisebb-nagyobb eséllyel valami fertőzést is meglévő bajaik mellé a bent fekvő betegek? Hogy hány helyen nincs évek óta körzeti és gyerekorvos, hány helyre nem ér ki 15 perc alatt a mentő, vagy hány helyen kell a mentőknek saját, otthonról hozott eszközeikkel dolgozniuk, a használtakat pedig koszos garázsokban maguknak sterilizálniuk?

A helyzet április után sem javult sokat, a választás előtti hetekben annyival igen, hogy a Kétfarkú Kutya Párt lelkes aktivistáinak, azazhogy passzivistáinak jóvoltából pár napig volt például szappan és kéztörlő néhány fővárosi kórházban, írja a lap, mely kigyűjtötte a legnagyobb vihart kavart eseteket.

A cikk végén szavazni is lehet arról, "melyik volt az év legdurvább egészség-ügye".

(forrás: hvg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink