hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A csepeli strandon már nincs ápolóhiány...

Kedden a csepeli strandon folytatódott az ápolónők szeptemberi demonstrácója, amikor is Sándor Mária társaival 18 percre lezárta az Erzsébet-hidat – számol be a Népszabadság.

Társaival együtt érkezett a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. telephelyére reggel hétkor Sándor Mária. A fekete ruhás nővért és az őket támogatókat az V. kerületi rendőr-főkapitányság, mint szabálysértési hatóság büntette meg, mert a szeptemberi 18 perces hídlezárással akadályozták a közúti közlekedést. Első szinten mindannyian kaptak pénzbüntetést, majd – a TASZ közbenjárásával – csak Sándor Mária bírságát hagyták helyben. Végül 10 ezer forintra csökkentették a büntetését, társaiét meg törölték – idézi fel a lap.

Az akcióval az egészségügyi alkalmazottak alacsony fizetésére, az orvosok és az ápolók elvándorlására, az egészségügyi ellátást fenyegető veszélyekre, és a kormány egészségügyi politikájának tarthatatlanságára kívánták felhívni a figyelmet. Pont ezért nem volt hajlandó befizetni a 10 ezer forintot Sándor Mária.

Most 833 forintos óradíjjal törleszti a büntetését, két napon keresztül 6 órában söpri a lombot és készít majd brikettet – olvasható a nol.hu-n.

 

hirdetés

Könyveink