hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A civilek rovására látnák el a rabokat Miskolcon?

A Miskolcra tervezett rabkórházban a fogvatartottak kezelése semmiben sem akadályozhatja a civilekét – értesült a Magyar Idők.

A Jobbik aláírásgyűjtésbe kezdett a Miskolcra tervezett rabkórház ellen. A Magyar Idők beszámolója szerint Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: a beruházás veszélyezteti a helybéliek ellátását, mert a „bűnözők miatt még hosszabbak lesznek a várólisták”, és a „rabokra jut pénz, a borsodiakra nem”.

A tervezett egészségügyi központot a lap forrásai szerint főként ambuláns ellátást nyújtana a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területén, de attól külön álló épületben. A fogvatartottak kezelése tehát semmiben sem akadályozhatja a civilekét, ugyanakkor tehermentesítheti, részben kiválthatja a tököli rabkórházat, ahová 2015-ben valamivel több mint 11 ezer fogvatartottat szállítottak ambuláns vizsgálatra.

A portál azt írja, az egészségügyi központ terveit még nem véglegesítették. Jelenleg a lehetőségek számbavételénél tartanak, a végső döntést pedig a kormány fogja meghozni. A 2016. március 10-i, az új fegyintézetek építéséről szóló kormányhatározat sem rabkórházról, sem Miskolcról nem tesz említést.

(forrás: Magyar Idők)

cimkék

hirdetés

Könyveink