hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A bűvös négyszög

Látjuk, hogy a Vinciben született ember körüli rejtélyek kriminális feldolgozásai kasszát robbantottak a könyv- és mozipiacon, hogy nevezett férfiú neve (vagyis Leonardóé) újabban kígyózó sorokat generál ilyen-olyan reprodukciókból és kegytárgyakból összeállított vándorkiállításokon, és nem értjük, hogy Göncz Zoltán nagyszerű könyvének megfilmesítési jogáért miért is nem folytatnak közelharcot a hollywoodi filmstúdiók.
  Fantasztikusan felépített (fantasztikus: a szó berliozi értelmében) bizonyítási eljárással állunk szemben, de tudjuk, mindez csak (?) hipotézis. E rovatban általában hang- vagy képhordozókat ajánlunk olvasóink figyelmébe, ezúttal sincs másképp, hiszen a kötethez CD is tartozik, amelyen kantátarészletek és A fúga művészete 14. contrapunctusának rekonstrukciója (azaz: befejezése) található. Utóbbit orgonán hallgathatjuk meg (Szilágyi Gyula játszik), maga a rekonstrukció pedig Göncz Zoltán munkája. A könyv – kis túlzással – e lemez bookletje.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MOLNÁR SZABOLCS
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés