hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

A bizonytalanság mobillá tesz...

Az orvosok kivándorlásának újabb hullámát indíthatja el a kormány 2015-ös intézkedéscsomagja – írja a Magyar Orvosok Szövetsége elnökének véleményét tolmácsolva a NOL.

Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke szerint a magán- és az állami ellátás radikális szétválasztásának tervével összezavarták az orvosokat. Sokan ijedtek meg, hogy elveszíthetik azt a kiegészítő jövedelmet, amiből eddig még fenn tudták tartani a családjaikat, amennyiben valósággá válik, amiről Zombor Gábor államtitkár a napokban beszélt, hogy az állami kórházakból kitiltják a magánellátást.

A legnagyobb baj a bizonytalanság: senki nem tudja, mi a pontos terv. Az öt érdekvédő (a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége, a Független Egészségügyi Szakszervezet, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Rezidens Szövetség és az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége) egy hete levélben kért gyors egyeztetést az államtitkártól, de még nem kaptak választ – mondta a lapnak Bélteczki János. A szervezetek országjáró körútjukon felmérik: az ágazat dolgozói milyen közös érdekvédő akcióban hajlandók részt venni – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink