hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A betegek elégedettek voltak, orvos buktatta le az álkollégát

Az ügyészség vádja szerint 4 és fél évig dolgozott hamis diplomával orvosként egy nő, de senki nem tud arról, hogy bárki panaszkodott volna rá – tér vissza az egri esetre a VS.

Mintegy 800-1000 beteg tartozott a Heves megyei Tiszanánán ahhoz a doktornőhöz, aki az ügyészség szerint hamis diplomával dolgozott éveken keresztül – idézi fel a lap.

A település polgármestere, Tóth József a VS.hu-nak azt mondta, hozzá semmilyen panasz nem érkezett a betegektől a doktornő munkájával kapcsolatban. A lap beszélt a település másik háziorvosával is, ő néha helyettesítette a kuruzslással vádolt nőt. Ő sem tud arról, hogy a betegeknek emiatt bármi baja lett volna.

Az 54 éves nő Egerben is dolgozott háziorvosként, a Markhot Ferenc kórházban pedig a gasztroenterológiai, belgyógyászati, kardiológiai fekvőbeteg osztályokon a kardiológiai és belgyógyászati szakrendeléseken orvosként dolgozott. A lap kérésére most utánanéztek, de az áldoktor tevékenysége miatt ők sem kaptak betegpanaszt.

A VS.hu cikkből az is kiderül, hogy makulátlannak tűnő működése ellenére hogyan is bukott le. A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István érdeklődésükre kiderítette: egy orvos jelezte, a korábban szakdolgozóként működő nőt orvosként véli felfedezni. Tehát a nő az egészségügyben dolgozott, valamilyen asszisztens volt. Ez a jelzés keltett gyanút – olvasható a vs.hu-n.

(forrás: vs.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink