hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

"Kritikus időszak a nyár az ellátórendszerben”

Ellenzéki képviselők hiába szerették volna megtudni, hogy hány kórházi osztályt zár be a nyári szabadságok miatt, illetve hány osztályon zajlik felújítás, konkrét választ nem kaptak az illetékes minisztériumtól. Hasonlóan járt a Hír TV is.

Az egészségügyi államtitkár azt mondta, hogy a felújítások az összes kórházi ágy 1-2 százalékát érinthetik.

„A különböző intézmények különböző okot jelölnek meg akkor, amikor a hatóságtól kérik a működési engedélyének ilyen című azonosítását, hogy ez most éppen festés vagy burkolatcsere, vagy valami, az teljesen másik történet, és már sokszor elmondtam, hogy nyilván mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy ezeket úgy ütemezze, amikor amúgy is kisebb a betegforgalom, és a nyár az tipikusan ilyen” – mondta Ónodi- Szűcs Zoltán.

Az egészségügyi szakdolgozók szerint a nyári hónapok a szabadságolások miatt kritikus időszaknak számítanak.

„A kórházak ugyanolyan telítettek, tehát nem lehet látni ezt a szezonális ingadozást, hogy esetleg a betegek távol maradnak, vagy nem tervezik a műtétüket arra az időszakra, mi konkrétan azt látjuk, hogy ugyanaz az elvárás a dolgozóink felé  mint akár influenzajárvány idején, akkor, amikor pontosan tudjuk, hogy betegek száma is nő, és hát bizony a mi kollégáink is megbetegszenek. Tehát ez egy nagyon kritikus időszak július, augusztus szeptember közepe az ellátó rendszerben” – nyilatkozta Babonits Tamásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alelnöke.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink