hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

"Huszonkettedik műtétemen estem át”

Őssejtkezeléssel próbálják helyreállítani német orvosok Szergej Filinnek, a moszkvai Nagyszínház balett-társulata savtámadásban megsérült művészeti igazgatójának a látását.

"Huszonkettedik műtétemen estem át. Korábbi derűlátásom egy része sajnos nem igazolódott. Jobb szememmel semmit nem látok, bal szemem is csak mintegy tízszázalékosan dolgozik. Érzékelem a fényt és a sötétséget, de nem érzékelem az arcokat.... Arra van remény, hogy a bal szemem látását javítani lehet" - nyilatkozta Filin a The Daily Telegraph brit napilapnak abból az alkalomból, hogy a társulata vasárnap kezdte meg háromhetes londoni turnéját.

A művészeti igazgató elmondta, hogy az aacheni orvosok úttörő jellegű őssejtkezelést alkalmaznak, és egy védőhártyát is erősítetek a támadásban megsérült szemgolyók elé. Filin abban reménykedik, hogy visszatérhet a mindennapok munkájához, amikor bal szeme látása legalább 30 százalékos lesz.

A Bolsoj balett-társulatának művészeti igazgatóját január 17-én egy maszkos támadó kénsavval fröcskölte le lakása előtt. A 42 éves, egykor világhírű balett-táncos harmadfokú égési sérüléseket szenvedett arcán, és a látása is elvesztette. A balettigazgató jelenleg Németországban rehabilitációs kezelésen vesz részt.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés