hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

"Az egészségügyi frontról Balog Zoltán tudósított"

A magyar eü-rendszert a beteg államosítás, a folyamatos hazudozás, a kádári hálapénz és saját Stockholm-szindrómánk tartja életben, írja Seres László a hvg.hu-n.

Helyzet van: "Álhírekkel támadják a magyar egészségügyet", "nagy a csatazaj" az eü-szférában, forrósodik a hangulat és jövő tavaszig nem lesz hűvösebb, márpedig ha ez így van, akkor csapataink harcban állnak, és valódi hírekkel fogják visszaverni az ellent. A szó a stúdióé. Köszönjük, Zoltán. Az egészségügyi frontról Balog Zoltán tudósított, akinek a munkaköri leírásában benne van, hogy felelnie kell mindenért, ami a magyar egészségüggyel összefügg, nem csoda tehát, hogy szívén viseli az eü közelgő összeomlásáról szóló merő kitalációkat. Különben felelni fog.

Az emberminiszter és lelkész a szakma Semmelweis-napját tartotta alkalmasnak arra, hogy a Pesti Vígadóban keresztülvigye a "vannak még hibák, de a rendszer alapvetően jól működik" c. üzenetet, csak éppen elképzelni nem tudjuk, ki lehetne a célcsoport, hiszen maguk az ott dolgozók sokat mesélhetnének az üzenet valóságtartalmáról. A magyar eü-rendszer betegei pedig még többet, érdemes lenne a fenti kijelentés után megnézni egy "Nagymamám, Zalai Imréné találkozása Balog Zoltán miniszterrel" falvédőt.

A miniszter fő aggodalma azonban nem csak, sőt nem is elsősorban az ágazatnak szólt, hanem saját munkahelyének, a kormányzatnak, hiszen az álhírek gyártói "nemcsak a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat is", az álhírek pedig nem csupán az eü-rendszerbe vetett bizalmat ássák alá, hanem valami sokkal lényegesebbet is: nem utolsó szempont a bizalom a kormányzat iránt, abban, hogy a minisztérium nem azért van, hogy egyre rosszabbá tegye az egészségügyet, hanem hogy javítson rajta. (...)

A magyar eü-rendszert a beteg államosítás, a folyamatos, központilag előírt hazudozás, a kádári hálapénz hagyománya és saját Stockholm-szindrómánk tartja életben.

Az eü-t azonnal be kell vinni a sürgősségire, mielőbb ki kell belőle operálni a kormányzati rákfenét, és a későbbi terápia folyamán működő érdekeltségi viszonyokra, privát lábakra kell helyezni. Két okból: a) az úgy helyes, b) az legalább működik.

A teljes publicisztika

 

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink