hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

"90 napos betegedukációs program a B. Braun Avitum dialízishálozatában" c. pályamű

Pályázó: B. Braun Avitum Zrt.

Kategória: Az információs kiadványok / brosúra

2. helyezést elért pályázat.

A B. Braun-vállalatcsoporthoz tartozó B. Braun Avitum Hungary Zrt. az ország 18 városában nyújt kiemelkedő színvonalú dialíziskezelést a magyar vesebetegek számára.

A dialízishálózat több mint 25 éves működése során bebizonyosodott, hogy azok a vesebetegek, akik több információval rendelkeznek betegségükkel kapcsolatban, magasabb fokú együttműködést tanúsítanak, jobban betartják az előírásokat, ezáltal túlélésük is hosszabb. Mivel az új betegek kétharmada sürgősséggel kerül a dialízisprogramba, többnyire semmilyen korábbi tudással nem rendelkeznek a vesebetegségről.

A betegedukációs program célja, hogy az éves szinten bekerülő több mint 1500 új vesebeteg már a kezelés megkezdésekor hozzájusson a szükséges információkhoz. A dializált betegek 90%-a részt vesz az ún. 90 napos betegedukációs programban, amely során a dializáló nővér egy tematikus betegtájékoztató kiadvány segítségével tájékoztatja őket a vesebetegség következtében nélkülözhetetlenné vált, életben tartó dialíziskezelésről, valamint az állapotukkal járó életmódváltozásról.

A dialíziskezelések időtartamára a gyűrűs mappába lefűzött betegtájékoztató egyes részeit a beteg kézhez kapja, így a kezelések előrehaladtával egyre több őt érintő információhoz jut, amelyeket a dializáló nővér személyesen is kiegészít.

 

Annak érdekében, hogy az ellátás magas színvonalát a betegek igényeinek megfelelően tudja biztosítani illetve fejleszteni, a vállalat évente a betegtájékoztatásra vonatkozó kérdéseket is tartalmazó kérdőívvel méri fel a betegek elégedettségét.

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés