hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

600 milliárd kellene, de nem sztrájkolhatunk

Egy hónapon belül érdemi változásokat lehetne elérni, ha 600 milliárd forintot fordítanának az egészségügyre – mondta Sándor Mária Veszprémben. A fekete ruhás ápoló Kész Zoltán országgyűlési képviselő meghívására érkezett a megyeszékhelyre, melyről a Hír TV tudósít.

Huszonegyedik századi vidéki kórházakról beszelt évértékelőjében Orbán Viktor miniszterelnök. A fekete ruhás nővér szerint a dolgozók munkája magas színvonalú, de a körülmények korántsem azok. „Az az ország, ahol egy éve az utcán van az ápoló, az orvos, a szociális szféra és a pedagógus, kizártnak tartom, hogy rendben mennek a dolgok” – fogalmazott Sándor Mária.

A veszprémi fórumon Sándor Mária arról is beszelt, hogy szerinte 50%-os béremelés eseten visszatérnének a pályaelhagyók vagy a külföldön dolgozók. „Mi nem bérharcot folytatunk, hanem nincs nővér már, aki ellássa a magyar betegeket, tehát a betegekért küzdünk, hogy ha bemegyünk egy osztályra, ne az legyen az első gondolatom, hogy te jó ég, mi az a munka, amit elhagyhatok annak fényében, hogy nem veszélyeztetem a betegemnek az ellátását” – hangsúlyozta Sándor Mária, amit a Hír TV idéz.

A veol.hu ezzel szemben azt idézi, hogy az ápoló szerint az összefogásban van az erő; szerinte "mi a betegekért küzdünk, életeket mentünk, az egészségügyben nem sztrájkolhatunk."

(forrás: Hír TV, veol.hu)
hirdetés

Könyveink