2024. március. 29., péntek - Auguszta.

56 új fertőzött és 3 halott idehaza

A koronavirus.gov.hu szerdai adatai szerint 84 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 548 451 fő, közülük 5 226 741 fő már a második oltását is megkapta. 56 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 612 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 013 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 741 896 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 36 703 főre csökkent.

84 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Több országban terjed a delta vírusmutáns, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

 

(forrás: koronavirus.gov.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés