hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

56 milliárddal több jut az egészségügynek, mint tavaly

56 milliárddal kap többet az egészségügy a jövő évi költségvetési javaslat szerint, mint tavaly - írja a HírTv.

Ezen belül a kórházak finanszírozása 502 milliárdról 547 milliárd forintra nő. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint prioritást kapott az ágazat. Szócska Miklós a várólisták hosszának csökkentését ígéri.

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke szerint az intézmények a jövő év második felében újabb plusz forrásra szorulnak majd. Csiba Gábor elmondta: reálértéken vagy egy kicsit afölött marad a kórház-finanszírozás, egy százalékkal nő a kórházakra fordítható összeg. Hozzátette: ebben az évben is hiányzott egyhavi finanszírozási összeg a kórházak működéséből – 40 milliárd forint –, ami most sem látszik.

Szócska Miklós közölte, „a számokból kiderül, hogy a jövő évi költségvetésen belül az egészségügy az egyik prioritáságazat lesz”. Mint mondta, a fenntartható átrendeződés évének lehet hívni a jövő évet. Az államtitkár úgy véli, vannak olyan alágazatai az egészségügynek, ahol enyhe növekedés is megfigyelhető. Példaként említette az alapellátást és a mentőszolgálatot. A szakpolitikus kijelentette, hogy a jövő évi költségvetésben az ez évihez képest meglévő többletforrásokat a várólisták ledolgozására kívánják mobilizálni.

(forrás: HírTV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés