hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

41 milliárddal tartoznak a kórházak

Augusztus végére 41,1 milliárd forintra duzzadt a magyar kórházak beszállítók felé fennálló tartozása, közli a Napi.hu.

A legfrissebb számok szerint és a miniszterelnök év eleji utasítása ellenére továbbra is megállíthatatlanul gyarapodik a magyar kórházak adóssága. A tartozásállomány augusztus végére elérte a 41,1 milliárd forintot, ami idei termés, a 2019-es adósságot ugyanis márciusra teljes egészségben konszolidálták. Az átlagos havi növekedés idén az első 8 hónapban 5,1 milliárdot tett ki.

A lap információi szerint a kórházigazgatókat ugyan szeptember elején felszólította kórházfenntartó ÁEEK az adósságok kifizetésére, de a levél mellé finanszírozást nem kaptak. A beszállítók szerint pedig mielőbb szükség lenne az adósságrendezésre, annál is inkább, mert mind a koronavírus elleni védekezéshez, mind az egészségügy működtetéséhez, a betegek életének megmentéséhez szükséges technológiát azok a hitelező cégek szállítják, amelyek közül ismét a magyar kkv-k vannak legnehezebb helyzetben.

Ez a kör nem lesz képes túlélni még egy olyan időszakot, mint a tavalyi év a késlekedő adósságrendezéssel, a járvány miatti visszaeséssel megfejelve. Ezért azt szeretnék, hogy a kormány az ősz folyamán rendezze az idén felhalmozódott adósság nagy részét, hogy elkerülhessék az idei év eleji központosított adósságrendezési anomáliákat.

Részletek a honlapon

(forrás: Napi.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink