2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

130 fogorvost avattak doktorrá

A végzősök közül 24-en summa cum laude, 95-en cum laude, 11-en rite minősítéssel szerezték meg a fogorvosdoktori címet.

Kapcsolódó cikkek

Eskütételüket követően dr. Merkely Béla rektor, dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes és dr. Gerber Gábor, a Fogorvostudományi Kar dékánja avatta fogorvos doktorrá a kar végzett hallgatóit a Madách Színházban rendezett ünnepségen. A 81 magyar, 34 angol, 15 német nyelvű képzésben részt vett hallgató nevében dr. Tóth Máté, dr. Zaidi Alay, valamint dr. Büel Christian Markus mondott beszédet.

Merkely Béla köszöntötte az újonnan felavatott fogorvos doktorokat, arra kérve őket, hogy esküjükhöz híven szolgálják beteg embertársaik gyógyulását, járuljanak hozzá az egészségügyi ellátás célkitűzéseinek megvalósításához. Törekedjenek hivatásuk folyamatos művelésére, ismereteik állandó gyarapítására, továbbá legyenek a magyar egészségügy lelkes munkatársai, és szolgálják népünket, mint a haza hűséges polgárai. Azt kívánta, hogy  mindaz, amit  ünnepélyesen itt megfogadtak, életükben a legteljesebb valósággá váljon; munkájukhoz sok sikert, a magánéletükben pedig igaz boldogságot kívánt.

A jelöltek az avatás előtt esküt tettek, majd Merkely Béla rektor, Hermann Péter oktatási rektorhelyettes és Gerber Gábor, a Fogorvostudományi Kar dékánja kézfogásukkal doktortársaikká fogadták az idén végzett hallgatókat.

Tóth Máté köszönetet mondott a többi között az egyetem valamennyi oktatójának, akik odaadó igyekezettel adták át a szakma rejtelmeit, továbbá gyakorlatvezetőiknek, akik saját tapasztalataikkal, praktikáikkal segítették őket, kiemelte a pácienseket, akik bizalommal ültek be kezelőszékeikbe, akkor is, amikor remegő kézzel adták be az első érzéstelenítőket – idézte fel. Útravalóul “A két favágó” történetével zárta gondolatait, melynek tanulsága, hogy sokan elkövetik azt a hibát, hogy látástól vakulásig dolgoznak, mégsem jutnak egyről a kettőre. A sikerhez és a boldogsághoz vezető úton saját magunk fejlesztése, képzése ugyanolyan fontos, mint a kitartó, elhivatott és kemény munka, ezért ne felejtsünk el időt szánni a pihenésre, önmagunk megvalósítására és az életen át tartó tanulásra – fogalmazott. Kiemelte: esküjükhöz híven arra fognak törekedni, hogy minden tehetségükkel, tudásukkal és erejükkel szolgálják a tudományt, az egészségügyet, ezzel népünket és a hazát.

Az avató ünnepségen ezután átadták a Balogh Károly Emlékérem és Jutalomdíjat, valamint a Máthé Gyula-díjat. Előbbit dr. Iványi Dóra kapta, aki kiemelkedő tanulmányi, tudományos és közösségi munkája elismeréseként Máthé Gyula-díjban is részesült dr. Kulin Réka mellett.

Bővebb beszámoló az egyetem honlapján.

(forrás: Semmelweis Egyetem )
hirdetés

Könyveink