2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

10 ezer órát mozognak a magyar nyugdíjasok

Május 13-án, vasárnap kezdődik a Szenior-mozgásprogram 10 000 órás vállalása. A Nyugdíjasok Országos Szövetsége egy nagyszabású, ingyenes, közösségi belvárosi sétával indítja el a számlálást. A találkozó a Fővám téren lesz, a szervezők több száz embert várnak az eseményre.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óta fontosnak tartja az idősebb korosztály mozgásra motiválását. A rendszeres fizikai aktivitás ugyanis a kulcsa az 60 év felettieket 80%-ban érintő mozgásszervi problémák megelőzésének és karbantartásának, ráadásul a mozgással több időskori megbetegedés is megelőzhető lenne. A NYOSZ Szenior-mozgásprogramjának célja hangsúlyozni, hogy az aktív életmód idős korban is fontos, és segítségével valóban tehetünk az ellen, hogy a különböző mozgásszervi fájdalmak idővel ne nehezítsék meg jobban az életünket.

A program keretében a NYOSZ a tagszervezetei bevonásával vállalta, hogy idén legalább 10 000 órában megmozgatja a hazai szenior korosztályt. Az óraszámlálást egy szimbolikus budapesti sétával kezdik május 13-án, délután 15.00 órától, amely eseményre több száz embert várnak a fővárosból és vidékről egyaránt. Az ingyenes rendezvényhez bárki szabadon csatlakozhat, előzetes jelentkezés vagy regisztráció nem szükséges! A közös sétát rendőri felvezetés kíséri, így forgalomkorlátozások várhatóak május 13-án 15.00-17.00 óra között a Budapest Fővám tér – Szabadság Híd – Szent Gellért tér útvonalon. Az órák gyűjtése ezután az egyes tagszervezetek regionális sporteseményein folytatódik.

A vidéki mozgással kapcsolatos rendezvényekről és a fővárosban megszervezett központi eseményekről a www.mozgaskonnyedsege.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol figyelemmel követhető majd a teljesített órák állása is egy online számlálón.

(forrás: Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége)
hirdetés

Könyveink