hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

10-18 ezer forint bérkompenzáció

Előzetes becslések szerint átlagosan 10 és 18 ezer forint közötti összeggel kompenzálták a közszféra, köztük az egészségügy dolgozóit.

Az egészségügyben dolgozók, a pedagógusok, a közhivatalnokok hétfőig kérhették a bérkiegészítést. Aki ezt megtette, annak a kompenzációt visszamenőlegesen, a januári és a februári hónapokra is elszámolják.

Az MTI Hírcentrum információi szerint a közszférában foglalkoztatottak közül eddig 340 ezren jelezték, szeretnék, ha kiegyenlítenék fizetésüket, ami az adójóváírás megszűnése miatt csökkent.

A kormány szándéka szerint senki nem kereshet kevesebbet idén, mint tavaly, a köztisztviselőket és közalkalmazottakat tömörítő szakszervezet szerint azonban ez nem valósult meg teljesen. Fehér József főtitkár a Kossuth Rádióban elmondta: az eddigi tapasztalatok szerint több ezer embernek lett kevesebb a nettó fizetése. Fehér szerint rendkívül nehézkes és bürokratikus a rendszer, hiszen számos igazolást, nyilatkozatot kell beszerezni ahhoz, hogy valaki egyáltalán hozzájuthasson a kompenzációhoz.

Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szerint aki már leadta kompenzációs igényét, és jogosult is rá, azt már kárpótolták, vagy ez rövidesen megtörténik.

Az előzetes becslések szerint átlagosan 10 és 18 ezer forint közötti összeggel kompenzálták a közszféra dolgozóit.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Könyveink