hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Új bicikliút a Mura mentén

Másfél milliárd forint ráfordítással épül 13 km hosszan új kerékpárút a Mura folyó magyarországi szakaszán.

hirdetés

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében megvalósuló beruházás turizmusfejlesztési célokat szolgál. Ha a beruházás megvalósul, az önkormányzatok, a vállalkozások komplex-turisztikai csomagot tudnak kínálni a térségbe érkező turistáknak. Többek közt a Murán lehetőség nyílik szervezett csónaktúrákra: a térségbe érkező vendégek Murakeresztúrról vízi-úton el tudnak jutni a Dráva és a Mura folyó összefolyásáig.

A Mura folyó mentén megtekinthetik Magyarország épített történelmi emlékét, a Zrínyi-újvárat, a vár feltárt és nemrégiben felavatott kútját. Mura-menti települések egy részét - Molnárit, Murakeresztúrt és a Somogy megyei Őrtilost - összekötő kerékpárútépítés a térség egyik legnagyobb beruházása, amelyhez a kormány is támogatást nyújt. A Zalaerdő kisvasút- és a szálláshely-fejlesztési beruházásai tovább erősítik a térség turisztikai vonzerejét. Polgár Róbert Murakeresztúr polgármestere elmondta: a Mura-program részeként megvalósuló fejlesztés hosszútávon is nagy lehetőséget jelent a településnek. A Murakeresztúr mellett épülő bicikliútról leágazások vezetnek majd el a pár száz méterre lévő faluközpontig. A helybeliek kulturális programokkal, mesterségbemutatókkal és gasztronómiai különlegességekkel várják majd a turistákat és szálláshelyet is tudnak biztostani számukra.

Az új kerékpárút a murakeresztúri bányatavakat is érinti majd, ahol a területrendezési munkák befejezése után a bányatulajdonossal együttműködve szabadidőközpontot szeretnének létrehozni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink