hirdetés
2019. július. 19., péntek - Emília.

Fiatal gasztroenterológusok kongresszusa

Beszámoló a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsopotjának (FIGAMU) XIII. Kongresszusáról, amelyet március 23-25. között Balatonalmádiban rendeztek meg.

hirdetés

Szakmailag magas szintű, jó hangulatú, hasznos, kuriózumnak tekinthető rendezvényen vagyunk túl.

Örömünkre szolgál, hogy idén is nagy számú fiatal érdeklődő kolléga regisztrált és jött el a rendezvényünkre, melyet ebben az évben is a Fiatal Sebészek Szekciójával (FISESZ) közösen rendeztünk meg. Több, mint 250-en vettek részt a FIGAMU és hasonló számban a FISESZ részéről. A közös szervezéssel a praktikus okok mellett az interdiszciplináris megközelítést szeretnék évről–évre erősíteni.

Jó érzéssel és megnyugvással tölt el bennünket, hogy minden évben új kollégákkal, barátokkal találkozunk. A résztvevő érdeklődő fiatal kollégák a zálogai a kongresszusnak, ők adnak erőt és lendületet az újabb rendezvény megszervezéséhez is.

A program gyakorlati ismereteket és tapasztaltszerzést segítő, immár hagyománnyá váló hands-on traininggel indult. Előzetes regisztrációhoz kötötten állatmodelleken vérzéscsillapítást, idegentest eltávolítást lehetett gyakorolni. A FIGAFUT elengedhetetlen esemény volt idén is. A hűvös idő ellenére többen indultak a váltóversenyen.

A parenterális táplálással és vékonybél betegségeivel foglalkozó blokk mellett a sebészekkel közösen rendeztük az emésztőszervi vérzések ellátását bemutató szekciót. A tapasztalt kollégák “State of the art” előadásai után a fiatal résztvevők interaktív kérdésekkel színesített prezentációkban mutathatták be a mindennapi munkájuk során látott érdekes és izgalmas eseteket. A legjobb előadásokat értékes díjakkal jutalmaztuk, de szponzoraink jóvoltból külön díjak átadására is sor kerülhetett. A poszterszekciókban is hasonlóan izgalmas eseteket hallottunk, melyek közül a legjobbak itt is díjazásban részesültek. A kiváló társasági programok tovább színesítették a rendezvényt.

Idén közgyűlést és vezetőségválasztást tartottunk. A FIGAMU vezetősége megújult. Az elnök Szőnyi Mihály maradt, titkár Bor Renáta lett. A vezetőségben idéntől Müller Katalin mellett Lovász Barbara, Andrási Péter, Szakács Zsolt, Lázár Balázs, Golovics Petra és Illés Dóra dolgozik.

Nagy hálával tartozunk tapasztaltabb kollégáinknak, aki idén is támogatták a rendezvényt! Köszönetet mondunk szponzorainknak, akik kiállítással, szimpózium tartásával, egyéni regisztrációkkal segítették a kongresszust és a kollégák részvételét. Köszönjük a támogatásukat!

A megújult vezetőség ambiciózusan, nagy lendülettel igyekszik a következő évi kongresszust megszervezni és az évközi szatellita rendezvényeket lebonyolítani.

Szeretettel várunk mindenkit 2019-ben is Balatonalmádiban!

A vezetőség nevében:

Dr. Szőnyi Mihály , elnök, Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsopotja
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A rovat támogatója

 


Ferring Magyarország Kft,
Székhely: 1138 Budapest, Tomori utca 34.
Elektronikus elérhetőség: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Amikor úgy érezzük, érzelmileg, mentálisan és fizikailag is teljesen kimerültünk a szerettünkről való gondoskodásban, nagy valószínűséggel a kiégés felé tartunk.

Közérdekű bejelentést is tettünk az egészségügyi hatóságnál, kérve, hogy hivatalosan is vizsgálja ki, jogszerűen működnek-e Veszprém megyei kórházak és ha nem, tegye meg a szükséges lépéseket.