hirdetés
2018. szeptember. 20., csütörtök - Friderika.

Fiatal gasztroenterológusok kongresszusa

Beszámoló a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsopotjának (FIGAMU) XIII. Kongresszusáról, amelyet március 23-25. között Balatonalmádiban rendeztek meg.

Szakmailag magas szintű, jó hangulatú, hasznos, kuriózumnak tekinthető rendezvényen vagyunk túl.

Örömünkre szolgál, hogy idén is nagy számú fiatal érdeklődő kolléga regisztrált és jött el a rendezvényünkre, melyet ebben az évben is a Fiatal Sebészek Szekciójával (FISESZ) közösen rendeztünk meg. Több, mint 250-en vettek részt a FIGAMU és hasonló számban a FISESZ részéről. A közös szervezéssel a praktikus okok mellett az interdiszciplináris megközelítést szeretnék évről–évre erősíteni.

Jó érzéssel és megnyugvással tölt el bennünket, hogy minden évben új kollégákkal, barátokkal találkozunk. A résztvevő érdeklődő fiatal kollégák a zálogai a kongresszusnak, ők adnak erőt és lendületet az újabb rendezvény megszervezéséhez is.

A program gyakorlati ismereteket és tapasztaltszerzést segítő, immár hagyománnyá váló hands-on traininggel indult. Előzetes regisztrációhoz kötötten állatmodelleken vérzéscsillapítást, idegentest eltávolítást lehetett gyakorolni. A FIGAFUT elengedhetetlen esemény volt idén is. A hűvös idő ellenére többen indultak a váltóversenyen.

A parenterális táplálással és vékonybél betegségeivel foglalkozó blokk mellett a sebészekkel közösen rendeztük az emésztőszervi vérzések ellátását bemutató szekciót. A tapasztalt kollégák “State of the art” előadásai után a fiatal résztvevők interaktív kérdésekkel színesített prezentációkban mutathatták be a mindennapi munkájuk során látott érdekes és izgalmas eseteket. A legjobb előadásokat értékes díjakkal jutalmaztuk, de szponzoraink jóvoltból külön díjak átadására is sor kerülhetett. A poszterszekciókban is hasonlóan izgalmas eseteket hallottunk, melyek közül a legjobbak itt is díjazásban részesültek. A kiváló társasági programok tovább színesítették a rendezvényt.

Idén közgyűlést és vezetőségválasztást tartottunk. A FIGAMU vezetősége megújult. Az elnök Szőnyi Mihály maradt, titkár Bor Renáta lett. A vezetőségben idéntől Müller Katalin mellett Lovász Barbara, Andrási Péter, Szakács Zsolt, Lázár Balázs, Golovics Petra és Illés Dóra dolgozik.

Nagy hálával tartozunk tapasztaltabb kollégáinknak, aki idén is támogatták a rendezvényt! Köszönetet mondunk szponzorainknak, akik kiállítással, szimpózium tartásával, egyéni regisztrációkkal segítették a kongresszust és a kollégák részvételét. Köszönjük a támogatásukat!

A megújult vezetőség ambiciózusan, nagy lendülettel igyekszik a következő évi kongresszust megszervezni és az évközi szatellita rendezvényeket lebonyolítani.

Szeretettel várunk mindenkit 2019-ben is Balatonalmádiban!

A vezetőség nevében:

Dr. Szőnyi Mihály , elnök, Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsopotja
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
 

A rovat támogatója

 

 

Aktuális szerkesztőnk

 

 

Dr. Barcs István
főiskolai tanár, tanszékvezető,  Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Epidemiológiai Tanszék  

 

Életrajz>>>

 

Az SBO-k problémája nem oldható meg a sürgősségi ellátóhelyek gondjainak a kezelésével, hanem komplex, az egész problémát átgondoló középtávú program kellene.

Meglepő, de ettől még igaz: egy amerikai és egy dán cég uralja a globális sperma-piacot, mindkettő azt állítja, hogy az ő készleteik a legnagyobbak.