hirdetés
2019. május. 22., szerda - Júlia, Rita.

Fiatal gasztroenterológusok kongresszusa

Beszámoló a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsopotjának (FIGAMU) XIII. Kongresszusáról, amelyet március 23-25. között Balatonalmádiban rendeztek meg.

hirdetés

Szakmailag magas szintű, jó hangulatú, hasznos, kuriózumnak tekinthető rendezvényen vagyunk túl.

Örömünkre szolgál, hogy idén is nagy számú fiatal érdeklődő kolléga regisztrált és jött el a rendezvényünkre, melyet ebben az évben is a Fiatal Sebészek Szekciójával (FISESZ) közösen rendeztünk meg. Több, mint 250-en vettek részt a FIGAMU és hasonló számban a FISESZ részéről. A közös szervezéssel a praktikus okok mellett az interdiszciplináris megközelítést szeretnék évről–évre erősíteni.

Jó érzéssel és megnyugvással tölt el bennünket, hogy minden évben új kollégákkal, barátokkal találkozunk. A résztvevő érdeklődő fiatal kollégák a zálogai a kongresszusnak, ők adnak erőt és lendületet az újabb rendezvény megszervezéséhez is.

A program gyakorlati ismereteket és tapasztaltszerzést segítő, immár hagyománnyá váló hands-on traininggel indult. Előzetes regisztrációhoz kötötten állatmodelleken vérzéscsillapítást, idegentest eltávolítást lehetett gyakorolni. A FIGAFUT elengedhetetlen esemény volt idén is. A hűvös idő ellenére többen indultak a váltóversenyen.

A parenterális táplálással és vékonybél betegségeivel foglalkozó blokk mellett a sebészekkel közösen rendeztük az emésztőszervi vérzések ellátását bemutató szekciót. A tapasztalt kollégák “State of the art” előadásai után a fiatal résztvevők interaktív kérdésekkel színesített prezentációkban mutathatták be a mindennapi munkájuk során látott érdekes és izgalmas eseteket. A legjobb előadásokat értékes díjakkal jutalmaztuk, de szponzoraink jóvoltból külön díjak átadására is sor kerülhetett. A poszterszekciókban is hasonlóan izgalmas eseteket hallottunk, melyek közül a legjobbak itt is díjazásban részesültek. A kiváló társasági programok tovább színesítették a rendezvényt.

Idén közgyűlést és vezetőségválasztást tartottunk. A FIGAMU vezetősége megújult. Az elnök Szőnyi Mihály maradt, titkár Bor Renáta lett. A vezetőségben idéntől Müller Katalin mellett Lovász Barbara, Andrási Péter, Szakács Zsolt, Lázár Balázs, Golovics Petra és Illés Dóra dolgozik.

Nagy hálával tartozunk tapasztaltabb kollégáinknak, aki idén is támogatták a rendezvényt! Köszönetet mondunk szponzorainknak, akik kiállítással, szimpózium tartásával, egyéni regisztrációkkal segítették a kongresszust és a kollégák részvételét. Köszönjük a támogatásukat!

A megújult vezetőség ambiciózusan, nagy lendülettel igyekszik a következő évi kongresszust megszervezni és az évközi szatellita rendezvényeket lebonyolítani.

Szeretettel várunk mindenkit 2019-ben is Balatonalmádiban!

A vezetőség nevében:

Dr. Szőnyi Mihály , elnök, Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsopotja
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A rovat támogatója

 


Ferring Magyarország Kft,
Székhely: 1138 Budapest, Tomori utca 34.
Elektronikus elérhetőség: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dr. Philip Grimmer angliai háziorvos az egyik otthoni vizit alkalmával olyan üzenőtáblába botlott, amilyet még sosem látott. A táblán demenciával élő édesanyjának írt megnyugtató, szeretetteli mondatokat a lánya.

Amennyiben egy beteg vagy látogató az intézmény helyiségeiben úgy kíván képet rögzíteni, hogy azon más személy nem ismerhető fel, akkor ezt számára megtiltani, illetve engedélyhez kötni nem lehet.