hirdetés
hirdetés
2019. június. 24., hétfő - Iván.
hirdetés

A Mayo Clinic metaanalízise szerint a jógagyakorlatok és a relaxáció kimutathatóan csökkenti a vérnyomást.

Bérkompenzációt és a működési körülményeik javítását várják a kormánytól a rögzített áras gyógyászati segédeszköz gyártók és forgalmazók.

Ismét a Városmajori klinika fiatal szakorvosjelöltjét találta a legjobbnak a nemzetközi zsűri a második európai pacemaker versenyen, Valenciában.

Megjelent a Központi Statisztika Hivatal (KSH) Magyar Statisztikai Zsebkönyve, 2018. A 444.hu az egészségügyre vonatkozókat is összeszedte.

Európai tudományos konferenciát rendeztek a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján június 20-án és 21-én.

TÁMOGATOTT TARTALOM

 

Személyre szabható művesekezelés otthon

 

Részben az új informatikai megoldások segítségével immár az otthoni művesekezelés is sokkal több betegnek válik elérhetővé. Ez a betegeknek személyre szabott kezelést, jobb életminőséget, könnyebb munkavállalást és nagyobb biztonságot, az ellátórendszernek idő és pénz megtakarítását jelenti.

Tovább a teljes cikkre >>

Hány mellkasröntgennyi röntgensugárzás ér fel egy atomkatasztrófával? A kérdésre a Csernobil című sorozat nyomán a radiologia.hu keresi a választ.

A hazai vállalatok szűk köre mondhatja el magáról, hogy átgondolt és kidolgozott vállalati egészségstratégiája van, írja a HRportál.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. Az egészségügy helyzete Magyarországon címmel készített kutatást, amelyet a 168 óra elemez.

Az „előrelátó” forrásteremtést hiányolja az egészségpolitikából Bodrogi József közgazdász, akit a Népszava kérdezett.

Egy nemzetközi kutatócsoport eredményei szerint több szervünk is képes a cirkadián ritmus érzékelésére, akár a hipotalamuszban található „központi órától” függetlenül.

Kiemelt tartalom

Hétköznapi „Hősök” rekordja a magyar Spartathlonon

 Magyar rekordot állítottak fel azok a „Hősök”, akik dializáltként vagy szervátültetettként, a világ vezető gyártójaként és szolgáltatójaként ismert Fresenius Medical Care csapatának tagjaiként, szintidőre teljesítették a május 10. és 12. között megrendezett NN Ultrabalatonon a 220,1 kilométeres távot.

 Tovább a cikkre >>>

Amikor morál- és társadalomfilozófiai érvekhez kell nyúlni egy rendszer védelmében, akkor már irtó nagy lehet a baj.

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.

books.medicalonline


Támogatott tartalom

 

 

Szisztémás kezelési lehetőség súlyos plakkos psoriasisban

 

Az AbbVie kutatásalapú biogyógyszer-világvállalat bejelentette, hogy az Európai Bizottság engedélyezte gyógyszerének alkalmazását közepesen súlyos, súlyos plakkos psoriasis kezelésére olyan felnőtt betegeknél, akiknél szisztémás kezelés szükséges.

 

 Tovább a cikkre>>>

hirdetés