2024. április. 19., péntek - Emma.

Nemzetközi Konferencia az egynapos sebészet fejlődéséről

Öt év telt el az első hazai egynapos sebészeti osztály megalakulása óta. A terület kimagasló sikerét az is jelzi, hogy november 7-8-án ismét Budapesten rendezik meg a Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság (MEST) kongresszusát.

„A hazai egynapos sebészet intézménye két év óta rendes tagja, az egynapos sebészeteket tömörítő nemzetközi társaságnak. Nem véletlen, hogy ötödik alkalommal rendezzük a MEST konferenciát, köszönhető ez a hazai egynapos sebészetek tíz év óta tartó töretlen és kiemelkedő fejlődésének. Ma már a külföldi szakemberek előtt is jól ismert az a tény, hogy hazánkban eddig 45 új egynapos sebészeti egység jött létre, amelyekben – mint bármelyik egynapos sebészeten a világon – a legmodernebb sebészeti és orvostechnológiai eljárásokat alkalmazzák, professzionális technikai háttér mellett, kiemelkedő szakemberek bevonásával.
A mostani, november 7-8-án megrendezendő konferencián a hazai egynapos sebészetet szerezett tapasztalatokat osztják meg egymással a szakemberek; arra a kérdésre keressük a választ, vajon milyen objektív eszközökkel lehet befolyásolni az egynapos sebészet fejlődését, s milyen jogi szabályozási formáknak kell eleget tenni.

Közép-Kelet Európában elsőként nálunk honosodtak meg az egynapos sebészeti intézmények, rajtunk kívül a környező országokban még nem működnek hasonló profilú sebészetek. Többek között ennek köszönhető, hogy jövőre egy regionális sebészeti kongresszus keretében hazánkból indul el a környező kelet-európai (szlovák, cseh, ukrán stb.) egynapos sebészeti intézmények megalapításának gondolata. Az egynapos sebészetek komoly szakmai fejlődését pedig az is bizonyítja, hogy minden esélyünk megvan arra, hogy Budapest nyerje el az 2013-as Nemzetközi Egynapos Sebészeti Világkongresszus megrendezésének jogát.”

 dr. Gamal Eldin Mohamed,

 a MEST főtitkára

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés