2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Alumni Találkozó – aki biztosan ott lesz: Schmidt Péter

Dr. Schmidt Péter egyetemi magántanár, az orvostudomány kandidátusa, gyermekgyógyász főorvos életében kiemelkedő jelentősége és meghatározó szerepe van a Semmelweis Egyetemnek. Ott lesz az Alumni Találkozón.

Gyermekgyógyász főorvosként dolgozom Győrött. Az egyetemi 6 év csodálatos volt. Tanulmányaim alatt végig Rezső téri diák voltam; a kollégiumanak hatalmas közösség-építő és összetartó ereje volt.

schmidt_peter

 

40 évvel ezelőtt még nem volt meg sem a 24 emeletes NET épülete,sem a Tűzoltó utcai reprezentatív épület, így szinte minden komolyabb egyetemi ünnepség (március 15., Rektori fogadások,Semmelweis Nap, stb.) a Rezső téri kollégiumban volt.

"Külföldről vámmentesen" cimmel szerveztem a Rezső téri estéket, ahol külföldi tanulmányútról visszatérő egyetemi oktatók számoltak be tapasztalataikról: így Fehér János, Kiss Árpád, Gidai Erzsébet, Magyar Kálmán, Antoni Ferenc, Szécsény Andor, Zoltán Imre és még sokan mások. A külföldiek közül Theodor Hellbrügge, Alfred Keck és Hans-Ulrich Deppe professzorok, de írókat,művészeket is meghívtunk, többek között Sánta Ferenc és Nemeskürty István személyében.

A Rezső téri diszkó a hetevenes évek elején a főváros legismereteb szórakozóhelye volt,mi magunk egyetemi hallgatók alakitottuk ki a pincét. Nagy bulik voltak.

Életem jelenleg is szorosan kapcsolódik a Semmelweis Egyetemhez, mivel Alapellátási Szabadegyetem néven, mint az egyetem oktató gyermekgyógyász családorvosa, a Semmelweis Egyetem Családorvostani Tanszéke segitségével akkreditált továbbkpzéséket szervezek Győrött a Városházán. Rendszeresen részt veszek a Monos Emil professzor vezette SOTE Baráti Kör havonta tartott rendezvényein is.

Feleségem, dr.Juhász Julianna háziorvos, belgyógyász- és foglalkozás-egészségügyi szakorvos is a Semmelweis Egyetemen végzett; az egyetem akkreditált oktató családorvosa. Lányom a Semmelweis Egyetem hallgatója.

A Semmelweis iránti tisztelet jegyében 2000.július 1-jén, Semmelweis Ignác Fülöp születésnapjához kapcsolódóan Semmelweis márvány emléktáblát avattunk a Győr-Szigeti Gyermekorvosi rendelő falán.

Dr. Schmidt Péter
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés