2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A vörösiszap-katasztrófáról az Óbudai Orvosklubban (Bővítve!)

Az Óbudai Orvosklub 2012. február 22 -én este nyolc órától tartja a következő továbbképző előadását, melynek témája a kolontár-devecseri vörösiszap-katasztrófa.

Kevéssé ismert, hogy 1996 óta – az országban elsőként – jött létre az Óbudai Orvosklub. Létrehozását indokolta, hogy az addig bevált egészségügyi integráció megszűnt; az alapellátásban, a rendelőintézetekben és a kórházban dolgozó orvosok szoros kapcsolata fellazult. A kerület orvosai nem, vagy alig ismerték, ismerik egymást.

A havonta egyszeri ingyenes találkozókon színvonalas tudományos előadásokat hallhatnak, ezen kívül módjuk volt/van, hogy egymással találkozzanak, véleményt cseréljenek.
Az Orvosklub 2006 óta a Semmelweis Egyetem úgynevezett munkahelyen kívüli továbbképző helye.

orvosklub

A klub üléseit egyre több egészségügyi szakdolgozó és védőnő látogatja. A találkozóknak az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény (Kiskorona u.1-3.) ad helyet. Az üléseket Bús Balázs polgármester és a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. vezetősége támogatja. Az Orvosklub létrehozója és vezetője dr. Pintér Endre professzor, még az adminisztratív teendőket dr. Vámos László főorvos látja el.

Az Óbudai Orvosklub és a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. 2012. február 22 -én (szerdán) 20 órai kezdettel tartja a következő előadását a kerületi Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény nagytermében (Budapest III., Kiskorona u.1-3.).

Az est programja:

  • Egészségügyi szervezési és ellátási tapasztalatok a Kolontár- Devecser vörösiszap katasztrófa idején (Prof. Dr. Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója előadása)
  • Közegészségügyi szempontok a katasztrófa során (Dr. Faludi Gábor PhD, az OTH főosztályvezetője előadása)
  • Hozzászólások, vita

Az Orvosklub ülésén kérdéseket, hozzászólásokat 5-5 percben bárki tehet.
Az Orvosklub ülését a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Akkreditációs Bizottsága
munkahelyen kívüli továbbképzésnek fogadja el.
A regisztrált orvosok kreditpontot kapnak.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés